Home      Inwoners      Ondernemers      Bestuur & organisatie      Vacatures      Nieuws

Aanvang van het participatieproces voor de Nieuwe Zuidweg

Nieuwe weg

De gemeente is bezig met het ontdekken van opties voor een nieuwe weg in het zuiden van de stad. Deze weg moet de Nijkerkerstraat (N798) en de Voorthuizerstraat (N303) met elkaar verbinden. Dit plan maakt deel uit van een breder beleid om de stad in de toekomst leefbaar en goed bereikbaar te houden. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar mobiliteit, maar ook naar zaken zoals geluidsoverlast, verkeersveiligheid en de impact op het milieu. 

Inspraakavonden

Om dit proces zo inclusief mogelijk te maken, organiseert de gemeente meerdere inspraakavonden en workshops. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen inwoners en andere betrokkenen de kans om hun mening en ideeën te delen over de plannen voor de nieuwe weg. Het doel hiervan is om een breed scala aan perspectieven te verzamelen, zodat er een plan komt dat zowel de verkeersdoorstroming als de kwaliteit van leven in de stad ten goede komt. Daarnaast wordt er een online participatieplatform opgezet waar inwoners doorlopend hun feedback kunnen geven en de voortgang van het project kunnen volgen. Dit sluit aan bij de eisen uit de Wet ruimtelijke ordening, die voorschrijft dat inwoners actief betrokken moeten worden bij ruimtelijke plannen.

Ecologische gevolgen

De gemeente hecht veel waarde aan het zorgvuldig in kaart brengen van de ecologische gevolgen van de nieuwe weg. Hiervoor worden milieuexperts ingeschakeld om de impact op flora en fauna grondig te onderzoeken. Het streven is om een balans te vinden tussen stedelijke ontwikkeling en natuurbehoud, met als doel een duurzame leefomgeving te creëren. Samenwerkingen met lokale natuurorganisaties en belangenorganisaties zijn hierbij van groot belang, zodat alle milieuaspecten in de besluitvorming worden geïntegreerd. Dit proces valt onder de kaders van het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid, waarbij gestreefd wordt naar een langetermijnvisie die zowel ecologische als economische belangen dient.